Tags

, , ,

Sissi (1955-1957), Romy Schneider, Karlheinz Böhm

Unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din istoria cinematografiei germane au fost minunații Romy Schneider și Karlheinz Böhm. Cei doi actori au jucat împreună în tinerețe în patru filme: trilogia Sissi (o capodoperă ce merită văzută măcar o dată în viață) și filmul Kitty und die große Welt.

Kitty und die grosse Welt (1956), Romy Schneider, Karlheinz Böhm Kitty und die grosse Welt (1956), Romy Schneider, Karlheinz Böhm

Atât Romy, cât și Karlheinz proveneau dintr-o familie de artiști, ceea ce le-a facilitat intrarea în lumea cinematografică. Anii lor de glorie au fost între 1955 (când au început filmările la Sissi) și 1957, perioadă în care erau nedespărțiți în public. În pofida diferenței de vârstă de doar zece ani, Romy (la vremea aceea în vârstă de 16 ani) l-a văzut pe tânărul Karlheinz de 26 de ani drept un unchi, și de aceea i se adresa cu apelativul „Onkel Karlheinz”. Actorul a fost căsătorit între 1954 și în 1957 cu prima din cele patru soții, care i-a dăruit o fiică (unul din cei șapte copii ai săi), pe care a numit-o, deloc întâmplător, Sissi.

Romy Schneider, Karlheinz Böhm

Romy Schneider, Karlheinz BöhmRomy Schneider, Karlheinz Böhm Romy Schneider, Karlheinz Böhm

Romy și Karlheinz reprezentau cuplul de vis al tinerilor din Germania și fascinația producătorilor de film. Ernst Marischka a fost primul cineast care a observat chimia excelentă dintre cei doi și i-a distribuit în trilogia Sissi, Romy fiind superba împărăteasă a Austriei, iar Karlheinz, soțul său, împăratul Franz Joseph I. În Germania este un cult pentru trilogia Sissi, filmele fiind difuzate frecvent de Crăciun. Protagoniștii au fost împreună la toate festivalurile de film importante din Europa, de la Berlin și până la Cannes. De altfel, trio-ul Karlheinz Böhm și Romy și Magda Schneider (mama actriței, care o interpretează pe mama lui Sissi în film) era binecunoscut presei de la acea vreme și foarte simpatizat de publicul larg.

Romy Schneider, Magda Schneider, Karlheinz Böhm

Să ne bucurăm de frumusețea lui Romy alături de prințul ei Karlheinz, întrucât aceia au fost anii lor memorabili, pentru care voi fi reamintiți de generații întregi de cinefili.

Sissi (1955-1957), Romy Schneider, Karlheinz BöhmSissi (1955-1957), Romy Schneider, Karlheinz BöhmSissi (1955-1957), Romy Schneider, Karlheinz Böhm Sissi (1955-1957), Romy Schneider, Karlheinz Böhm Sissi (1955-1957), Romy Schneider, Karlheinz Böhm

Iată aici și tributul pe care l-am adus filmelor Sissi cu mai mulți ani în urmă.

Cu o altă ocazie voi scrie despre cuplul legendar Romy Schneider și Alain Delon.

Advertisements