Tags

, ,

Milton Greene aparține unei generații mult mai tinere de fotografi decât toți cei pe care i-am prezentat până acum. Născut în 1922, Greene s-a făcut remarcat prin talentul său de fotograf încă de la vârsta de 14 ani, iar pe parcursul timpului a urmat cursuri de specialitate, ajungând ca în anii ’50-’60 să lucreze la prestigioasele reviste Life, Look, Harper’s Bazaar și Vogue. Deși inițial fotografia preponderent fotomodele, Greene a devenit celebru prin portretele pe care le-a realizat pentru celebritățile din lumea filmului, precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Marlene Dietrich, Frank Sinatra, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Judy Garland, Romy Schneider, Ava Gardner, Alfred Hitchcock, Laurence Olivier, Catherine Deneuve, Paul Newman, Lauren Bacall și mulți alții. Dintre toți, însă, Greene a avut colaborarea cea mai fructuoasă cu Marilyn Monroe, împreună formând chiar o casă de producție de filme, în cadrul căreia s-au realizat două pelicule ale lui Monroe, „Stația de autobuz” și „Prințul și dansatoarea”.

De-a lungul vastei sale cariere, Milton Greene a primit numeroase distincții importante în SUA, fiind publicate, totodată, numeroase cărți și albume despre el, majoritatea având în centrul atenției legătura sa cu Marilyn.

Greene s-a stins din viață în 1985, rămânând în conștiința publicului larg prin cele 52 de ședințe foto la care a lucrat cu muza sa, emblema unei generații pierdute mult prea devreme.

Pentru mai multe informații și pentru a vizualiza fotografiile realizate de Greene, puteți accesa site-ul său oficial.

http://www.archivesmhg.com/

Iar aici puteți admira un set memorabil de fotografii publicitare realizate de Milton Greene, ce îi au ca protagoniști pe Laurence Olivier și Marilyn Monroe în „Prințul și dansatoarea”.

Advertisements