Tags

, , ,

Adăugarea filmului „Madame X” (1966) cu Lana Turner în topul 10 al filmelor preferate este o schimbare importantă pentru mine, întrucât am fost realmente impresionată de tragismul acestui film după ce l-am vizionat. Mai mult decât atât, am fost profund încântată să descopăr, odată cu această peliculă, un actor impecabil, în persoana aristocratului John Van Dreelen, despre care voi publica un articol mai amplu cu o altă ocazie. Cuplul pe care el îl alcătuiește cu Lana Turner în acest film are ceva magic, și chiar actorul a afirmat într-un interviu că el și Lana au avut o chimie extraordinară și dincolo de marele ecran. Deși Van Dreelen a jucat în special în producții de televiziune, rolul lui din acest film a fost unul dintre avantajele lungii sale filmografii. Am comandat de curând cartea „Madame X”, scrisă după film de Michael Avallone, și o voi primi din SUA.

„Madame X” a fost un film în care Lana a pus mult suflet și a reprezentat una din realizările sale cele mai prețuite, la fel ca și „Mirajul vieții”, „Peyton Place”, „Urâtul și frumosul” și „Poștașul sună întotdeauna de două ori”.

Mai jos puteți vedea câteva screencaps-uri pe care le-am făcut cu Lana și John în film. Am deja în plan să realizez și un clip video cu această peliculă foarte specială, însă mă gândesc să aleg cu grijă melodia potrivită.