Tags

Sunt încântată să văd că, în sfârșit, după o îndelungată pauză, se încearcă o revenire la cinematografia de calitate. Este bine de văzut că pelicula „Artistul” a fost atât de apreciată de criticii de film, câștigând Oscaruri importante, printre care cel pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (francezul Jean Dujardin) și cea mai bună regie. Meryl Streep este iarăși o surpriză plăcută, primind al treilea Oscar (și ultimul, zice ea), pentru rolul memorabil al lui Margaret Thatcher, „Doamna de fier”. Sunt mulțumită și că marele actor Christopher Plummer a fost în sfârșit apreciat la adevărata lui valoare, primind la 82 de ani mult-râvnitul Oscar, pentru cel mai bun actor în rol secundar. El este, de fapt, cel mai în vârstă actor din istoria Oscarurilor care a primit un asemenea premiu.

Aici puteți găsi lista completă a câștigătorilor.

http://www.gandul.info/magazin/oscar-2012-lista-castigatorilor-care-sunt-filmele-anului-doi-romani-onorati-in-timpul-galei-live-9346168

Să sperăm că anul acesta nu a fost o excepție a producțiilor de calitate, ci un nou început, binecuvântat de prezența unui film alb-negru, mut, ce ne poartă într-un timp îndepărtat, când gloria celei de-a șaptea arte reușea să eclipseze orice altă preocupare artistică.

 

Advertisements