Crăciunul este aproape și, pentru a trăi magia sărbătorilor de iarnă așa cum se cuvine, voi propune în această săptămână un film de colecție, un clasic ce nu are nevoie de prea multe comentarii: capodopera „Vrăjitorul din Oz” (1939), regizată de Victor Fleming (cel care a regizat și „Pe aripile vântului”).

Filmul „Vrăjitorul din Oz” este ecranizare după minunata carte omonimă a lui Frank Baum și o are în rolul principal pe îndrăgita actriță și cântăreață Judy Garland, care o interpretează pe Dorothy, copila ce se rătăcește cu Toto, cățelul ei, pe un tărâm al viselor. Pelicula este o bijuterie a Hollywoodului și este printre primele producții realizate în Technicolor la acea vreme. Coloana sonoră din „Vrăjitorul din Oz”, precum și splendida melodie Somewhere Over the Rainbow, cântată de Judy Garland, au primit două premii Oscar.

Vă invit să urmăriți „Vrăjitorul din Oz”, un film pentru cei mici și pentru cei mari, și să pătrundeți într-o lume feerică, de basm, în spiritul Crăciunului și în inima celei de-a șaptea arte, în toată splendoarea ei. Vizionare plăcută și Crăciun fericit!