1. Conrad Veidt, pentru multitudinea măștilor pe care le-a folosit ca un adevărat maestru în cariera sa artistică, pentru talentul și capacitatea sa de concentrare inegalabile, și pentru calitatea sa esențială de a fi un adevărat aristocrat al marelui ecran.

2. Clark Gable, pentru șarmul cuceritor prin care s-a remarcat în rolul lui Rhett Butler din capodopera PE ARIPILE VÂNTULUI. Pentru că a fost, este și mereu va fi THE KING OF HOLLYWOOD.

3. Yul Brynner, pentru magnetismul pe care îl emană și pentru fervoarea cu care își interpretează rolurile. Pentru mine, sunt reprezentative rolurile din CĂLĂTORIA, EU ȘI REGELE și CELE ZECE PORUNCI.

4. Robert Taylor, pentru frumusețea sa masculină exemplară și pentru sensibilitatea cu care și-a interpretat fiecare rol.

5. George Brent, pentru capacitatea sa de seducător al marelui ecran și pentru expresivitatea mimicii sale în timpul jocului scenic.

6. Rex Harrison, pentru eleganța și distincția sa tipic englezească, pentru talentul, seriozitatea și dăruirea cu care și-a interpretat toate rolurile, cu precădere cel al profesorului Higgins din capodopera MY FAIR LADY. Pentru mine este, în plus, o mare plăcere să îl urmăresc în cele două filme ale sale în care a jucat alături de cea care a fost dragostea platonică a vieții sale, actrița Vivien Leigh.

7. Fred Astaire, pentru talentul inegalabil în arta dansului. Nu s-a mai născut niciun alt dansator care să egaleze și cu atât mai puțin să depășească performanțele lui Fred Astaire, pe care îl revăd de atâtea ori, cu aceeași plăcere, în pași de dans alături de partenera sa ideală, Ginger Rogers.

8. Cary Grant, pentru șarmul și talentul ce ies la suprafață prin fiecare rol, și prin capacitatea sa de concentrare pentru a transforma fiecare film în care a jucat într-un mare succes. Dintre toate filmele lui, preferatul meu este ȘARADA, în care a avut-o ca parteneră pe Audrey Hepburn.

9. William Powell, pentru că el este adevăratul gentleman al epocii de aur hollywoodiene. Nimeni nu l-ar putea uita din seria de succes THE THIN MAN, în care a jucat cu partenera sa perfectă, Myrna Loy.

10. Gary Cooper, pentru că el este unul dintre monștrii sacri ai cinematografiei clasice, un actor de excepție și un adevărat cuceritor de inimi.