Tags

În aproape toate filmele în care a jucat, actrița Vivien Leigh a purtat costumații dintre cele mai elegante și cochete. Bucurându-se de un fizic demn de invidiat, Vivien a fost o perioadă și fotomodel, distincția și frumusețea siluetei sale fiind bine evidențiate și în puținele filme în care și-a făcut apariția de-a lungul a 30 de ani de carieră. Astăzi, voi vorbi despre câteva dintre costumele lui Vivien din capodopera PE ARIPILE VÂNTULUI, și care au fost create de talentatul designer Walter Plunkett. Actrița britanică, ce o întruchipează pe sudista cuceritoare Scarlett O’Hara, a fost mai elegantă ca niciodată în această legendară producție din 1939 a lui David O. Selznick. 

Cine ar putea uita minunata rochie Burgundy pe care Scarlett a purtat-o la ziua de naștere a lui Ashley? Este costumația la care Walter Plunkett a lucrat cel mai mult, materialele, penajul și culoarea specifică fiind deosebit de pretențioase. Dar, în final, a ieșit o adevărată operă de artă, a cărei muză este, bineînțeles, Vivien Leigh.

Un alt excelent exemplu al eleganței lui Vivien, afișată în capodopera lui Selznick, este rochia purtată în scena picnicului de la 12 Stejari, din muselină verde, asortată perfect cu culoarea ochilor de smarald ai lui Scarlett (și ai lui Vivien, desigur).

O altă rochie a lui Scarlett care a intrat în istorie este cea cu volănașe albe, purtată chiar în deschiderea filmului. Cureaua, broșa și fundițele de culoare roșie contrastează perfect cu albul imaculat, ce îi conferă lui Scarlett o imagine de fecioară, de copilă inocentă.

În fine, dintre atât de multe rochii superbe purtate de Vivien Leigh în PE ARIPILE VÂNTULUI, trebuie menționată rochia din catifea verde (pe care se presupune că și-a croit-o Scarlett din perdele)

și rochia albă cu jachetă albastră. Vivien arată adorabil în albastrul azuriu, combinat perfect cu albul ca spuma laptelui.

Walter Plunkett a lucrat meticulos la fiecare costum, de așa manieră încât culoarea și croiala să avantajeze trupul lui Vivien și să fie în armonie cu chipul de porțelan al superbei actrițe.

SFÂRȘITUL PĂRȚII I

Advertisements