Tags

Actrița Grace Kelly, devenită prințesă de Monaco, a fost o emblemă a eleganței și a bunului-gust. Pasionată de accesorii (în special de pălării și de mănuși), Grace a însemnat, la fel ca și numele, frumusețe, grație, distincție regală. Bucurându-se de o statură impunătoare, cu o înălțime de 1.70 cm, și cu un corp de fotomodel, Grace a sucit mințile tuturor bărbaților care au cunoscut-o. Chipul ei expresiv, blondul rece, ochii azurii, nasul delicat și buzele puternic conturate îi confereau o imagine de zeiță. În orice costumație s-ar fi îmbrăcat, îi stătea nemaipomenit. De la rochii de seară, la haine casual sau costume de baie, Grace era întruchiparea perfecțiunii feminine, a frumuseții răvășitoare, ce a făcut furori la Hollywood.Grace Kelly a fost o imagine iconică a modei anilor ’50, alături de Audrey Hepburn. Ambele actrițe, născute în 1929, au marcat perioada de sfârșit a epocii de aur hollywoodiene, rămânând pentru eternitate divele marelui ecran ce reușeau să atragă publicul la cinema, în contextul popularizării asidue a noii invenții de la acea vreme: televiziunea.
Filmele lui Grace Kelly, în care ea apărea îmbrăcată impecabil, cu rochii ce inspirau creatoarele de modă sau determinau audiența feminină să copieze stilul elegant, înregistrează și astăzi același succes, chiar dacă au trecut 50 de ani de atunci.
Iată o listă cu filmele în care Grace a arătat pe marele ecran și, mai nou, pe micul ecran, mai strălucitoare și mai încântătoare ca niciodată:

În spatele ferestrei (Rear Window)

Goana după hoț (To Catch a Thief)

Cu C de la Crimă (Dial M for Murder)

Înalta societate (High Society)

Lebăda (The Swan)