Tags

,

Pe 17 noiembrie, în Atlanta, Georgia, fanii peliculei „Pe Aripile Vântului” au sărbătorit în costume de epocă aniversarea a 70 de ani de la crearea celui mai bun film al tuturor timpurilor. Ecranizare după romanul omonim al lui Margaret Mitchell, „Pe Aripile Vântului” este și va fi mereu o legendă vie a cinematografiei americane de cea mai înaltă calitate. Distins cu 10 premii Oscar, filmul care a făcut senzație în 1939 a rămas la fel de tânăr și astăzi, în 2009. Deși anii au trecut, astfel că unii actori au murit, alții sunt foarte bătrâni (Ann Rutherford, care a venit la petrecere, are 89 de ani, iar Olivia de Havilland a împlinit pe 1 iulie 93 de ani, trăind la Paris), pelicula rămâne cel mai vizionat clasic din istorie, atrăgând ca un magnet fermecător generații întregi de cinefili.
Cu prilejul celor 70 de ani de existență ai „Aripilor de Vânt”, Warner Bros. a scos pe piață filmul, pentru prima oară în format Blu-Ray, la care se adaugă un set nou de documentare, printre care producția tv „The Scarlett O’Hara War” (cu Morgan Brittany în rolul lui Scarlett), precum și programul din 1939 al filmului, un CD cu coloana sonoră, un album cu poze absolut superbe, de înaltă calitate, fragmente din corespondența producătorului David O. Selznick, 8 poze ce pot fi înrămate, și multe alte surprize. Pentru detalii, iată linkul site-ului oficial al filmului http://www.warnervideo.com/gonewiththewind/.
Însă, cu toții așteptăm versiunea originală, completă a peliculei, ce este mult mai lungă decât cea actuală, de aproximativ 3 ore 30 minute.
TRĂIASCĂ „PE ARIPILE VÂNTULUI”!

Advertisements